Hoe zijn het boekje en de stichting tot stand gekomen?

Het boekje en de stichting zijn een idee van Els Heesakkers, een positief ingestelde en sportieve jonge vrouw en moeder van Coen en Veerle. Bij Els werd de diagnose borstkanker gesteld toen haar kinderen 4 en 1 jaar oud waren. De impact van deze ziekte op haarzelf en haar gezin waren groot.

Els merkte tijdens haar ziekte dat er weinig informatie voorhanden was om haar jonge kinderen voor te lichten in wat haar ziekte inhield en wat ze konden verwachten. Voor peuters en kleuters miste ze hiervoor een kinderboekje.

Boekje in de maak

Gedurende haar ziekteperiode noteerde Els alle lieve, grappige en ontwapenende uitspraken van haar vierjarige zoon Coen over zijn zieke mama. Dit deed ze met het idee er later een kinderboek van te maken. En zo geschiedde...

Samen met goede vriendin Tanja van de Wetering ging Els aan de slag. Els schreef het verhaal met de uitspraken van Coen en Tanja maakte de illustraties. Zo kreeg het boekje ‘Bedje op de bank voor mama’ langzaam maar zeker vorm.

Je kunt niet kiezen wat je overkomt, wel hoe je er mee omgaat

Els: "Ik ken Tanja al vanaf de middelbare school. Toen ik ziek was is ze veel bij ons thuis geweest."

Tanja: "Ik kreeg zo een aardig beeld van het reilen en zeilen en de impact van borstkanker. De tekeningen zijn zodoende zeer persoonlijk en vertrouwd, maar wel heel herkenbaar."

Els: "We hebben inmiddels met hulp van veel enthousiaste en betrokken mensen het boekje ‘Bedje op de bank voor mama’ kunnen laten maken. Dit is een mooi begin om het doel van onze stichting te realiseren!"

Tanja: "We hebben allerlei plannen voor de stichting! Onze eerste ambitie is nu om het boekje voor iedereen toegankelijk en verkrijgbaar te maken. En daarna de activiteiten van de stichting verder uit te breiden"

Els: "Je staat er namelijk niet alleen voor. Door kracht en energie te halen uit kleine, positieve dingen kun je wel zelf het verschil maken."